You are currently viewing <strong>Κατάρτιση και Πιστοποίηση μελών Εθνικού Μητρώου Φορτοεκφορτωτών (Ε.Μ.Φ)</strong>

Κατάρτιση και Πιστοποίηση μελών Εθνικού Μητρώου Φορτοεκφορτωτών (Ε.Μ.Φ)

Tο  Εθνικό Κέντρο Πολιτιστικών και Επαγγελματικών Εφαρμογών , «Ε.ΚΕ.Π.Ε.Ε.»  –ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 2, πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ,  Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εκπαίδευσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, πρόκειται να οργανώσει  σεμινάρια επιμόρφωσης για θέματα άσκησης καθηκόντων Φορτοεκφορτωτών Ξηράς – Λιμένος, μέσω Επιταγής Κατάρτισης Voucher

Αντικείμενο

  • Θεωρητική Eπαγγελματική Kατάρτιση 120 ωρών Φορτοεκφορτωτών Λιμένα ή Ξηράς
  • Πρακτική άσκηση 30 ωρών σε ασκήσεις προσομοίωσης εργασιών, καθώς και σε καλές πρακτικές και τεχνικές
  • Πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς

Το πρόγραμμα δύναται να υλοποιηθεί είτε με τη μέθοδο της δια ζώσης κατάρτισης στην αίθουσα διδασκαλίας, είτε με τη μέθοδο της σύγχρονης ή/ και ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, εκτός ωραρίου εργασίας.

Ωφελούμενοι-Προϋποθέσεις

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 5.000 άτομα, απασχολούμενοι ως φορτοεκφορτωτές, οι οποίοι πληρούν διαζευκτικά τις εξής προϋποθέσεις:

Δικαίωμα Συμμετοχής και υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι φορτοεκφορτωτές - μέλη στο Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών (Ε.Μ.Φ.), που πληρούν μία από τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Β’ – Φορτοεκφορτωτών Λιμένα
  • Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Β’ – Φορτοεκφορτωτών Ξηράς
  • Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Α’ – (Εισαγωγικό)

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διατηρούν την ιδιότητα του μέλους στο Εθνικό Μητρώο Εκφορτωτών καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής τους στη δράση.

  • Αυτοί που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Α’ του Εθνικού Μητρώου Φορτοεκφορτωτών και τηρείται στη Διεύθυνση Αμοιβής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και φέρουν βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του φορτοεκφορτωτή
  • Αυτοί που έχουν ενταχθεί στο Mητρώο B’ του Εθνικού Μητρώου Φορτοεκφορτωτών και τηρείται στη Διεύθυνση Αμοιβής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και φέρουν βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του φορτοεκφορτωτή
  • Αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις για να εγγραφούν κατευθείαν στο Μητρώο Β’ του Εθνικού Μητρώου Φορτοεκφορτωτών, σύμφωνα με τις περιπτώσεις β και γ του εδ. ii της παρ. 2 του άρθρου 3 της υπ. αριθμ. 14366/416 /9.5. 2013 (ΦΕΚ 1110/Β7/9-5-2013), βάσει της  Κ.Υ.Α    Αριθμ. οίκ. 20303/383/2017 (ΦΕΚ 1623/Β/11.5.2017) , όπως αυτές ισχύουν

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής του, μη δυνάμενος να τη μεταβάλει εκ των υστέρων.

Οικονομικά Οφέλη

Η Συνολική Αμοιβή  μέσω Επιταγής Κατάρτισης  "VOUCHER" ( εφόσον ο ωφελούμενος έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης), ανέρχεται στα  750,00€ (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων).

Τα θεματικά αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης που προτίθεται να υλοποιήσει ο φορέας μας είναι τα κάτωθι:

Θεματολογία 5ων  Βασικών Πυλώνων

Βασικές γνώσεις και κανόνες της φορτοεκφορτωτικής εργασίας διακίνησης
φορτίων Λιμένα ή Ξηράς με βάση το νέο πλαίσιο του Ν.4455/2017

«Διενέργεια Εξειδικευμένων και Ειδικών ή Επικίνδυνων Φορτοεκφορτωτών
Εργασιών Διακίνησης Φορτίων στους Λιμένες» & «Διενέργεια Εξειδικευμένων και Επικίνδυνων Φορτοεκφορτωτικών Εργασιών Διακίνησης Φορτίων στην Ξηρά (εμπορευματικοί σταθμοί, Κεντρικές αγορές)»

«Βασικές Αρχές Εργατικού Δικαίου» & «Eνημέρωση για την εφαρμογή της αρχής
της μη διάκρισης»

Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία

Βασικές Αρχές Λειτουργίας των Επιχειρήσεων

Στους συμμετέχοντες, με την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης παρέχεται η δυνατότητα στους ωφελούμενους να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης του επαγγέλματος του φορτοεκφορτωτή ξηράς-λιμένος (ΦΕΚ Β’ 1623/11.05.2017)

Την αίτηση μπορείτε να την υποβάλετε στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr.

Πληροφορίες 

Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 π.μ. έως 18.00 μ.μ.

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ 35, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, Τηλ.: 2105582372-373-374

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 11, ΚΕΡΚΥΡΑ, Τηλ.: 2661181206-232

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας!

 

Πληροφορίες

Διάρκεια

150 ώρες

Πιστοποίηση 

ΝΑΙ

Γλώσσα

Ελληνικά